Ghid de Practica in Chirurgia Dento-Alveolara [iulie 2010]

Introducere

Ghidurile clinice sunt elaborate cu scopul de a asista personalul medical în adoptarea deciziei de tratament chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale. Aceste ghiduri prezintă recomandări de bună practică medicală clinică bazate pe dovezi publicate, pentru a fi luate în considerare de către medicii chirurgi dento-alveolari şi de medici din alte specialităţi de graniţă.

Populaţia ţintă acoperită de acest ghid este reprezentată de adolescenţi (12-18 ani) şi  adulţi (> 18 ani). Ghidul cuprinde şi o serie de recomandări valide pentru grupa de vârstă sub 12 ani, situaţiile respective fiind menţionate în mod explicit.

 Deşi ghidurile reprezintă o fundamentare a bunei practici medicale bazate pe cele mai recente dovezi ştiinţifice disponibile, nu  trebuie considerat  că aceste  recomandări includ  toate intervenţiile   potrivite sau exclud pe toate cele nepotrivite pentru situaţia în cauză. Ghidurile nu intenţionează să înlocuiască raţionamentul medical la fiecare caz în parte. Decizia medicală trebuie să ia în considerare particularităţile individuale şi opţiunea pacientului, precum şi resursele, caracterele specifice şi limitările serviciilor unde este practicat tratamentul. Fiecare medic care aplică recomandările în scopul stabilirii unui plan terapeutic trebuie să utilizeze propriul raţionament medical independent, în funcţie de fiecare caz în parte şi în funcţie de experienţa personală în corelaţie cu dotarea serviciului în care acesta îşi desfăşoară activitatea.

Instituţiile şi specialiştii care au elaborat acest ghid au depus eforturi pentru ca informaţia conţinută în ghid să fie corectă, redată cu acurateţe şi susţinută de dovezi. Dată fiind posibilitatea erorii umane şi/sau progresele cunoştinţelor medicale, ele nu pot şi nu garantează că informaţia conţinută în ghid este în totalitate corectă şi completă. Recomandările din acest ghid clinic sunt bazate pe consensul autorilor privitor la abordările terapeutice acceptate în momentul elaborării materialului.

Instituţiile şi persoanele care au elaborat acest ghid îşi declină responsabilitatea legală pentru orice inacurateţe, informaţie percepută eronat, pentru eficacitatea clinică sau succesul oricărei metode terapeutice detaliate în acest ghid, pentru modalitatea de utilizare sau aplicare sau pentru deciziile finale ale personalului medical rezultate din utilizarea sau aplicarea lor. De asemenea, acestea nu îşi asumă responsabilitatea nici pentru informaţiile referitoare la produsele farmaceutice menţionate în acest ghid. În fiecare caz specific, utilizatorii ghidurilor trebuie să verifice literatura de specialitate specifică prin intermediul surselor independente şi să confirme că informaţia conţinută în recomandări,  este corectă.

În alcătuirea ghidurilor nu au fost utilizate fonduri, donaţii, sponsorizări sau alte instrumente de finanţare din fonduri private. Orice referire la produse comerciale, procese sau servicii specifice prin utilizarea numelui comercial, al mărcii sau al producătorului, nu constituie sau implică o promovare, recomandare sau favorizare din partea coordonatorului şi autorilor ghidului faţă de altele similare care nu sunt menţionate în document. Nici o recomandare din acest ghid nu poate fi utilizată în scop publicitar sau în scopul promovării unui produs.

Acest material, ca de altfel toate ghidurile clinice sunt supuse unui proces de revizuire şi actualizare continuă.

Coordonator:

Prof. Dr. Alexandru Bucur

Colaboratori: 

Prof.Dr. Mihai SURPĂŢEANU (Craiova)

Prof.Dr. Grigore BĂCIUŢ (Cluj-Napoca)

Prof.Dr. Emil URTILĂ (Timişoara)

Prof.Dr. Eugenia POPESCU (Iaşi)

Prof.Dr. Dezideriu KOVACS (Târgu Mureş)

Prof.Dr. Augustin MIHAI (Bucureşti)    

Prof.Dr. Norina FORINA (Iaşi)

Prof.Dr. Maria VORONEANU (Iaşi)

Prof.Dr. Constantin ROMANUL (Oradea)                                                                                 

Conf.Dr. Adrian CREANGĂ  (Constanţa) 

Asist.univ.Dr. Octavian DINCĂ (Bucureşti)

Continuare aici : Ghid chirurgie dento-alveolara    

Anunțuri

0 Responses to “Ghid de Practica in Chirurgia Dento-Alveolara [iulie 2010]”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Pagini

Blog Stats

  • 205,230 hits
Mai 2011
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Flickr Photos

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.099 de urmăritori

free counters
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: